Mladická nerozvážnost. Koupil si tiket a nezkontroloval ho, stovky milionů málem propadly

Kanaďan Joshua Caines patří mezi pravidelné hráče loterií. Tikety si kupuje celkem často, horší už je to ale s jejich kontrolou. A přesně tohle se stalo i tentokrát. Trvalo dlouhé měsíce, než muž zjistil, že může dát klidně v práci výpověď a užívat si až do konce života.

Přečtěte si také: Radovali se z výhry 360 tisíc. Z částky, kterou skutečně vyhráli, dostali málem infarkt


Sázenku, která Joshuovi změnila život, si koupil ve večerce 7-Eleven. Protože pospíchal, za v přepočtu 160 Kč koupil tiket plný náhodných čísel. Jenže jak přišel domů, přepadl ho hlad, a tak na loterii v zápalu přípravy večeře zapomněl.
 

Zpráva z rádia všechno změnila

Tiket byl tak dlouhé měsíce nejdřív v jeho peněžence, a poté doma na poličce. Jednoho dne ale uslyšel v rádiu zprávu, že před nějakou dobou vyhrál někdo v Calgary obří částku a ještě se o ni nepřihlásil. Tehdy se rozhodl, že je na čase najít zatím nezkontrolované sázenky, které měl doma.

„Slyšel jsem, že někdo vyhrál, tak jsem si řekl, co když jsem to já,“ smál se Joshua. „Doma jsem měl spoustu nezkontrolovaných tiketů, takže ta šance byla celkem velká.“
 

Tikety kontroloval v aplikaci

Aby si práci co nejvíc usnadnil, skenoval svoje sázenky s pomocí aplikace loterní společnosti. Kontroloval je jednu po druhé, žádnou velkou výhru na nich ale neobjevil. Když už byl skoro u konce, začal se pomalu smiřovat s tím, že on nevyhrál.

Jenže pak přišlo na řadu ono osudové slosování. Poté, co tiket projel aplikací, se mu na displeji objevilo sdělení, že vyhrál. A ne jen tak pár dolarů - trefil totiž celý jackpot ve výši 50 milionů, tedy 903 milionů korun.
 

Stáhněte si aplikaci Sazky a kontrolujte pohodlně tikety i vy


„Říkal jsem si, že mě snad šálí zrak a vůbec tomu nechtěl věřit,“ popisuje Joshua. „Názor jsem pomalu začal měnit až potom, co jsem displej svého telefonu ukázal pár lidem, kteří mi potvrdili, že vidí to samé, co já,“ dodává s úsměvem.
 

Do konce života nemusí pracovat

A jaká kombinace čísel mu přinesla štěstí v řádu stovek milionů? Loterní terminál mu vybral čísla 5, 9, 33, 36, 41 a 44.

O tom, co s penězi udělá, nemá mladý Kanaďan zatím rozhodnuto. Jisté ale je, že pokud bude chtít, až do konce života si může jenom užívat.

Chcete být také za vodou? Potom byste si měli vsadit Eurojackpot, ve kterém se už dneska večer hraje o 587 milionů korun. Zajistěte si svoji vstupenku do příštího slosování na tomto odkazu.

Přečtěte si také