Milujete Přátele? Chandlerův byt je na prodej za víc než 800 milionů

S nemovitostmi je to dost často na levačku. Ať kupujete nebo prodáváte byt či dům, jsou s tím vždycky starosti. Ale nezoufejte, nejste v tom sami. Podobně to má i herec Matthew Perry, tedy Chandler ze seriálu Přátelé. Prodává totiž svůj apartmán v Los Angels. Stojí 35 milionů dolarů (asi 813 milionů korun), a jelikož je to aktuálně ten nejdražší byt v nabídce v celém městě, tak se prodej trošku táhne. 

Přečtěte si také: YouTuber Jirka si za výhru koupí činžák na Žižkově


Rozhodně ale ne proto, že by za to tenhle byt nestál. Zapomeňte na klasické uspořádání 3+kk nebo 4+1 a podobně. Byt má užitnou plochu 835 metrů čtverečních a zabírá prakticky celé patro jednoho mrakodrapu na West Century Boulevardu. Technicky vzato je to 4+8. Čtyři ložnice (pokud se pokoji o dvou stech metrech čtverečních dá ještě říkat místnost) a osm koupelen.
 

Za byt zaplatil „jen” 20 milionů dolarů

Matthew Perry, který se stal známým po celé planetě hlavně díky svému skvělému ztvárnění Chandlera v seriálu Přátelé, koupil tento byt před zhruba dvěma lety. Zaplatil za něj 20 milionů dolarů. Zdál se mu ale málo luxusní, takže si najal designéra LM Pagana, aby interiér kompletně přestavěl.

Nový zájemce si nemůže stěžovat ani na sousedy. Nad Perrym už je jen jeden byt, kde žije vdova po televizním producentovi Aaronu Spellingovi. Je to také divadelní producentka, filantropka a matka herečky Tori Spelling, to znamená Donny ze seriálu Beverly Hills 90210. Když se Tori staví u mámy na oběd, můžete ji potkat ve výtahu.
 

Sousedi? Rihanna a Paula Abdul

V nižších patrech vlastní byt také zpěvačky Rihanna a Paula Abdul a také David Crane, producent a spoluautor seriálu Přátelé. Domovní schůze v tomto domě musí být zážitek na celý život.

Zpět ale k prodeji luxusního  penthousu ve čtyřicátém patře. Půdorys bytu je oválný, takže výhledy na staré centrum L.A. a Beverly Hills jsou dechberoucí. Byt má samozřejmě i velkou terasu. Jsou tu závěsná houpací křesla, luxusní sametová postel, designový nábytek i osvětlení.

V kuchyni jsou dvě chladničky na víno. Poplatky za úklid společných prostor a další služby vycházejí u Perryho bytu na 8814 dolarů za měsíc, v přepočtu asi 205 tisíc korun – to by si člověk tu domovní schůzi na druhou stranu zase klidně rozmyslel.
 

V ceně je posilovna, bazén i vinný sklípek

Vlastníci jednotek za to mají ale k dispozici nonstop servis, ochranku objektu, bazén, posilovnu a soukromý vinný sklípek. A v případě Perryho apartmánu také čtyři parkovací místa. A navíc jedna zajímavost: Matthew miluje Batmana, takže motivy tohoto filmového hrdiny, třeba osvětlení na míru, v bytě zůstávají.

Pokud vás dnešní slosování Eurojackpotu, kde je 2,294 miliardy korun, katapultuje mezi boháče, možná na tuto unikátní investici přeci jen dojde.

A když to nevyjde s jackpotem, možná vám už po víkendu bude před domem parkovat Land Rover Discovery. Jde o věcnou cenu, která je určena jenom pro české hráče a o kterou se dneska také hraje. Jen pozor - aby vám luxusní čtyřkolka mohla říkat pane, je potřeba vsadit plný tiket včetně doplňkovky Extra 6.

Svůj tiket Eurojackpotu získáte za pár chvilek na tomto odkazu.

Držíme palce.

Přečtěte si také