Miliardáři mají tyto 4 společné rysy. Máte je také?

Účetní společnost PwC a investiční banka UBS analyzovaly 1 300 světových miliardářů a došly k tomu, že bohatí a úspěšní miliardáři mají čtyři společné rysy.
 

Přečtěte si také: Prodavač roztrhl tiket s výhrou 1,7 miliardy

Miliardáři, kteří zbohatli vlastním podnikáním, dokáží velmi rychle analyzovat situaci, neustále se na všechno ptají a emoce jsou v podnikání tím posledním, čím by se nechali ovlivňovat. Jaké další vlastnosti je odlišují od těch méně úspěšných?
 

1. Chytré vyhodnocování rizik

Ti, kteří zbohatli vlastní podnikáním, jsou optimisté a nebojí se riskovat. Jsou v tom navíc dobří. Dokáži totiž identifikovat obchodní příležitosti. „ Vždy, když sedím u vyjednávacího stolu, ptám se sám sebe, kdo je tu za blbce. Pokud kolem sebe žádného nevidím, raději z jednání odejdu, protože to s největší pravděpodobností budu já,“ zmínil jeden miliardář v rozhovoru.  

Úspěšní si ale dávají velký pozor, protože riskují jen do té míry, aby se dokázali z případného neúspěchu znovu postavit na nohy. 
 

2. Zvědavost

Pokud máte pocit, že ptát se i na jednoduché otázky může jen hlupák, jste na omylu. Miliardáře zvědavost táhne dopředu, neustále se totiž snaží vžít do toho, co jejich zákazníci potřebují.
 

3. Zaujetí pro věc

Jakmile ucítí příležitost, jsou tihle bohatí podnikatelé nesmírně draví, chovají se tak, jako by v byznysu nebyl nikdo jiný, jen oni sami. Mají extrémní tunelové vidění, jako by kolem nich už nic neexistovalo. Dávají si ale dobrý pozor, aby v jejich obchodech nehrály žádnou roli emoce. 

Jestli miliardáři mají něčeho opravdu málo, je to čas. Ani velké počty nul na kontě jim nezaplatí delší den. Proto se každému momentu věnují naplno a nenechají se vyrušovat. „Nikdo na našich schůzkách není rušen asistentkou, nikdo během jednání nepoužívá mobilní telefon a nikdo se nedívá na emaily,“ zmiňuje jeden z miliardářů. 
 

4. Lví odhodlání

Není žádným převratným objevem, že miliardáři extrémně hodně pracují. Pád berou jako možnost se něco nového naučit. Většina dotazovaných podnikatelů zmínila, že i když jejich společnost procházela existenční krizí, brali to jako příležitost, ne jako selhání.

Prošli jste si seznam a zjistili jste, že tyhle vlastnosti nejsou zrovna vaše parketa? Máte pocit, že druhé Airbnb, KIWI ani Facebook nevymyslíte? V tom případě rozhodně otestujte štěstí ve hře. 

Eurojackpot je přesně hra pro vás, Henri vás v klubu miliardářů už vyhlíží. Cestu po jeho bok navíc můžete započít i online a vsadit si na tomto odkazu. Losuje se už dnes (v pátek) večer.

Přečtěte si také