Manželé vyhráli přes 3 miliardy korun. Více než polovinu věnovali bližním a na charitu!

Frances a Patrick Connollyovi, manželé ze severovýchodní Anglie, si před dvěma lety přišli díky loterii Euromillions na 3,3 miliardy korun. Nyní jim z vítězné částky zbyla méně než polovina, za zbytečnosti ale pár rozhodně neutrácel. O své štěstí se rozhodl podělit s těmi, kdo to potřebují nejvíce.

Přečtěte si také: Padla 2. nejvyšší výhra v historii! Online sázka Eurojackpotu přihrála Čechovi 1,4 miliardy


Poté, co manželé na Nový rok roku 2019 pohádkovou sumu vyhráli, připili si čajem a slíbili si, že se nebudou snažit dostat mezi bohatou smetánku. Krátce nato vzala Frances do ruky papír a propisku a začala sepisovat seznam bližních, kteří jí v minulosti nějak pomohli. Brzy jich bylo padesát, u nich to ale rozhodně neskončilo.
 

Pomocná ruka

„Neměli jsme v plánu půlku výhry věnovat. Ale tak nějak se to stalo,“ vysvětlila se smíchem britskému magazínu Daily Mail. Když totiž koukala na svůj seznam, došlo jí, že by díky penězům mohla začít měnit k lepšímu životy ostatních.

S manželem proto založili dva fondy. První v Severním Irsku dostal jméno po Francesině mamince, která zemřela jen rok před výhrou. Podle sympatické ženy byla jednou z nejštědřejších lidí, co kdy poznala, a pomoci ostatním dávala veškeré své volné prostředky. Druhý fond manželé založili v blízkosti svého bydliště v přístavním městě Hartlepool.
 

Štědrost místo šperků

Fondy financují nejrůznější oblasti pomoci od jídla do kuchyní pro chudé přes po počítače na online výuku pro děti, jejichž rodiče si je nemohou dovolit, až po techniku do pečovatelských domovů. Sami manželé pak přispívají do několika charit, které lidem pomáhají s hledáním zaměstnání a rekvalifikacemi.

Manželům přichází díky jejich záslužné práci desítky děkovných dopisů. „Každý dopis mi připomíná, jak velkou sílu loterie má. To, že někomu můžeme změnit život k lepšímu, mi udělá mnohem větší radost než nějaký šperk,“ prohlásila Frances.
 

Obdarovat je nutné i sebe

Connollyovi se zkrátka a dobře chtějí o své štěstí podělit. Neznamená to ovšem, že by sami sebe zanedbávali. Oba totiž věří, že je důležité udělat radost i sobě. Z vyhrané částky si tak pořídili velký dům s pěti pokoji, na jehož pozemku byste mohli najít třeba tenisový kurt nebo  bazén.

Zatím se podělili o 1,7 miliardy korun, nejspíš to tím ale nekončí. „Výhra v loterii pro nás byla darem. A my se o něj chceme rozdělit,“ rozloučila se šťastná výherkyně.

Loterie může obdarovat i vás - už zítra se v Eurojackpotu hraje o 859 milionů korun a také o jeden speciální bonus jen pro české sázející. Tím je Land Rover Discovery, kterým už brzy začne jezdit jeden z majitelů plného tiketu. Vstupenku do slosování o stovky milionů i nadupané SUV získáte na tomto odkazu.

Autor úvodní fotografie: The National Lottery.

Přečtěte si také