Luxusní hodinky: šestnáctiválec na zápěstí. Stojí miliony

Bugatti Chiron je v současnosti nejrychlejším sériově vyráběným autem na světě. Právě tento vůz inspiroval šperkaře z Jacob & Co. a ve spolupráci s automobilkou Bugatti vytvořili unikátní hodinky, které v sobě mají miniaturní šestnáctiválcový motor. 

Přečtěte si také: Loterní multimilionářka radí, co dělat, až trefíte balík v loterii


Hodinky jsou ukázkou obdivuhodné mechanické práce. Jejich hlavní ozdobou je motor, jehož válce se mohou po stisknutí tlačítka rozpohybovat. Impuls trvá sice jen několik sekund, ale i to stačí na pokochání se tím, jak 16 miniaturních válečků poskakuje v průhledném bloku skla, jako by to byl opravdový motor.  
 

Co skrývají pod kapotou


Konstrukce hodinek je vyrobena z titanu. Shora, zespodu, a dokonce i po stranách jsou safírová skla, která umožní nahlédnout dovnitř. Vedle modelu motoru je tu také neméně zajímavý hodinový strojek. 

Zatímco u automobilů jsou důležité zejména měřitelné výsledky složitého motoru, u nových hodinek je to přesně naopak. Jejich mechanismus neplní žádný praktický účel, existuje jen pro obdivování jeho samotného fungování.


Hodinky o rozměrech 54 × 44 × 20 milimetrů se skládají z 578 součástek a stojí – po přepočtu a přičtení DPH – cca 8 milionů korun.

Společnost Jacob & Co. sice nejsou hodináři ze Švýcarska, ale z New Yorku, nicméně i tak se jim už podařilo zapsat se mezi hodinářskou elitu.
 

Nejrychlejší auto na světě


Skutečné Bugatti Chiron se skládá z 1 800 součástek a jeho cena začíná na necelých 3 milionech dolarů (zhruba 70 milionů korun). Pyšní se titulem nejrychlejšího sériově vyráběného vozu na světě.

Během testování přesáhl rychlost 490 km/h, což se zatím žádnému jiné automobilce nabízejícímu model pro silniční provoz nepodařilo. V srdci tohoto úspěchu stojí ikonický šestnáctiválcový motor schopný dosáhnout výkonu až 1 479 koní.
 

Zahrajte si o 97 milionů a Karoq k tomu

Máte vášeň pro silné motory? A utráceli byste spíš za motor ve voze či v hodinkách? Jak se ukazuje, ani jedna varianta nemusí být za babku. S průměrným platem byste na zmíněné kousky vydělávali téměř celý život… Tak proč nezkusit štěstí třeba ve Sportce?

V Superjackpotu se právě nastřádalo 97,1 milionu korun a protože je dneska mimořádka, znamená to také jednu speciální hru. V rámci akce Indiánské léto se už večer stane jeden sázející s plným tiketem se Šancí majitel fungl nového SUV Škoda Karoq. Nechali byste si říct? Zajistěte si vstupenku do slosování na tomto odkazu.

Autor fotografie: Jacob & Co., Bugatti.

Přečtěte si také