Konec stíracích losů? Loterie od Sazky už brzy nemusí fungovat
Rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny doporučil zvýšit loteriím sektorovou daň ze současných 35 % na 55 %. Tento zásadní nárůst by znamenal konec firmy Sazka, jak ji známe dnes.

Přečtěte si také: Sazka pomáhá v boji proti pandemii. Seniorům poslala 1 000 000 Kč a spustila sbírku


Hry Sazky baví Čechy už přes 60 let. Každý rok rozdá Sazka desítky milionů výher v řádu několika miliard korun. Dlouholetou tradici nyní ohrožuje opakované zvýšení loterní daně, které sázející připraví o vysoké jackpoty ve Sportce a ukončí prodej oblíbených stíracích losů.
 

Budou zavírat trafiky

Přijetí návrhu zvýšení loterní daně by znamenalo uzavření velké části trafik, ve kterých zákazníci využívají terminál Sazky. Z mnoha malých měst a vesnic po celé republice by zmizela místa, která v těchto obcích se špatnou dostupností nahrazují služby České pošty.
 

Skončí podpora českého sportu?

Sazka je dlouhodobě generálním partnerem českého sportu. Při plánovaném zvýšení loterní daně na 55 % nebude mít společnost finanční zdroje na podporu mládežnického i profesionálního sportu. Zásadním způsobem je tedy ohrožena i účast českých sportovců na Olympijských hrách v Tokiu.
 

Pomozte v boji #zasazku

O tom, jestli přijdou miliony sázejících o své oblíbené hry, školy o projekty na rozhýbávaní dětí a olympionici o peníze na svou přípravu se rozhodne na jednání Poslanecké sněmovny, které začíná 18. listopadu.

Pomozte jedné z nejznámějších českých firem zachovat současnou podobu. Svou podporu můžete vyjádřit na stránce www.zasazku.cz.

Přečtěte si také