Jak se určuje výhra ve Sportce
Ve hře Sportka sázíte 6 čísel ze 49. Cílem je správně tipnout co nejvíce tažených čísel. Losujeme 2 tahy, v každém vždy 6 čísel plus číslo dodatkové. Jak ale určujeme výši potenciální výhry? To se dozvíte v následujícím textu.

Ve Sportce tipujete buď vlastní čísla, nebo můžete zvolit náhodný tip, kdy za vás čísla vybírá počítač. Ve Sportce sázíte 1 až 10 sloupečků, každý sloupeček je roven 1 sázce. Cena jednoho sloupečku je 20 Kč. Cena doplňkové hry Šance, v níž se losuje sériové číslo sázenky, je rovněž 20 Kč. Losuje se ve středu a v neděli, mimořádně také v pátek. Všechny vklady sázejících na určité slosování (tzv. herní jistina) jsou sečteny a 50 % z nich (tzv. výherní jistina) je přerozdělovány mezi výherce.

Dotazy z Facebooku: Sportka

Kolik čísel musím trefit, abych vyhrál?

Ve Sportce vyhráváte už od 3 správně tipnutých čísel. Hra má celkem 5 výherních pořadí podle počtu uhodnutých čísel.

Je k dispozici nějaká výherní tabulka?

Výhry se liší pro každé pořadí a jejich přesná výše je různá v každém losování (odvozuje se od výše vkladů a počtu výherců). Výherní tabulky jsou tak vytvářeny vždy v souvislosti s konkrétním slosováním. Obecně však platí následující:

Sportka - Výherní tabulka

Jaká je maximální výhra ve hře Sportka?

 

Maximální výhru ale určit nemůžeme, protože k bonusu se připočítává vždy ten vyšší z obou jackpotů (prvního a druhého tahu) a ty rostou neomezeně. Součet bonusu a vyššího jackpotu = Superjackpot.
Takže, např. bude-li v bonusu 240 mil., může být v tom vyšším jackpotu třeba 5 nebo ale taky 200 milionů…, takže můžeš vyhrát buď 245 nebo taky 440 mil.
Určitě se dá říct, že nejvyšší možný výhra ve Sportce bude vždy v řádu stovek milionů (protože bonus nemůže být vyšší než 250 mil. a jackpoty obou tahů reálně padnou vždy dříve, než by se vyšplhaly do vyššího řádu, tedy miliard…)

Maximální výhra ve Sportce se i díky Superjackpotu pohybuje v řádu stovek milionů.

Jak ve Sportce hrát o bonus – Superjackpot?

Chcete-li mít naději na zisk pohádkového Superjackpotu, musíte vsadit plnou sázenku (10 sloupců) včetně doplňkové hry Šance. Cena plné sázenky činí 220 Kč. Superjackpot je váš, pokud vyhrajete 1. pořadí a zároveň máte shodné koncové číslo Šance.

O co jde v doplňkové hře Šance?

Nemusíte tipovat další čísla, ve hře je totiž sériové číslo vaší sázenky.  Pokud jste si Šanci vsadili a na vašem potvrzení o sázce máte shodné celé šestičíslí, vyhráváte zajímavý jackpot. Pro ostatní výherní pořadí platí následující:

Výherní pořadí

Shoda s vylosovaným šestičíslím

Výhra v Kč

1.

shoduje se všech šest čísel

Jackpot, min. 200.000

2.

shoduje se koncové pětičíslí

100 000

3.

shoduje se koncové čtyřčíslí

10 000

4.

shoduje se koncové trojčíslí

1 000

5.

shoduje se koncové dvoučíslí

100

6.

shoduje se koncové číslo

50

Můžu hrát o miliony, i když nevsadím plný tiket?

Ano, díky jackpotu ve druhém pořadí můžete na milionové výhry dosáhnout i při vsazení několika sloupců.

Jak poznám, že jsem vyhrál ve Sportce?

Tažená čísla můžete vidět v přímém přenosu při televizním slosování na ČT1, již v den losování je zkontrolovat na teletextu ČT1 (str. 781), na stránkách www.sazka.cz či v mobilní aplikaci Sazky, díky které si můžete tiket naskenovat a hned víte, jak vaše sázka dopadla. Případně můžete zavolat na infolinku na tel. čísle 266 12 11 55. Výhru vám (od 2:15 následujícího dne) potvrdí kontrola na terminálu ve sběrnách Sazky.

Kolik času mám na vyzvednutí výhry?

Na vyzvednutí výhry máte 35 dní od slosování.

Přečtěte si také