Investiční hit? Parkovací stání jednomu páru vydělalo 7 milionů

Parkovací stání, to už dávno nejsou jen tři čáry namalované na zemi. Ve světě je to čím dál oblíbenější investiční příležitost. Třeba v přelidněném Hongkongu jde už o milionový byznys. 

Přečtěte si také: Šance Sportky přihrála mladé Češce vlastní bydlení


Parkovací stání v luxusním komplexu Ultima o rozloze 5 x 2,5 metru. Mladou dvojici vyšlo v přepočtu na neuvěřitelných 10 milionů korun. Když se stejné místo rozhodli po pouhých devíti měsících prodat, dostali přes 17 milionů korun. Zisk? Za devět měsíců 7 milionů korun. Tak tomu se říká zhodnocení.
 

Parkovací stání není levné ani u nás

Je jasné, že něco podobného se nemůže dít všude na světě, nicméně pokud máte schovanou část výhry a přemýšlíte nad tím, co s penězi, jistá inspirace by to mohla být i pro vás. I v Česku totiž začíná být s parkováním hlavně v Praze velký problém.

Pokud na nás v Česku neustále vypadávají titulky, že byty v Praze se prodávají za 100 tisíc za metr čtvereční, v tomto případě vyjde stejná plocha na víc než milion. A to se bavíme jen o parkování.
 

Boháči zaplatí za pohodlí miliony

„Lidé žijící v Hongkongu jsou velmi bohatí a prostě neřeší, jestli utratí o milion víc nebo míň. Pohodlí je pro ně rozhodující,“ vysvětluje Sandia Lau, ředitelka agentury Centaline Property.

Odbornice na nemovitosti dodává, že za byt tam lidé dají v přepočtu přes dvě stě milionů korun. A tím se vše vysvětluje. Nezapomeňme, že se bavíme o jednom z nejdražších míst na planetě a miliony jsou tu prostě „drobné“.

Pokud jsme vás teď inspirovali, tak si vsaďte. Dobrou investicí svůj zisk ještě zvýšíte. Třeba ve Sportce se už zítra hraje o 129,5 milionu korun a svůj tiket získáte také online na tomto odkazu. Přejeme vám hodně štěstí.

Přečtěte si také