Instagram slaví kulatiny. Jak se na něm dá vydělat?

Fotit a výsledek ukázat co nejvíce lidem. Tak se dá popsat původní záměr sociální sítě s názvem Instagram, která letos slaví své desáté narozeniny. Jak se z aplikace, jež měla sloužit k pouhé prezentaci fotek, stal pracovní nástroj, kterým se dá poměrně slušně vydělávat? 

Přečtěte si také: Nemáte ještě Sazka kartu? Velká škoda! Tento muž díky ní vyhrál 600 000 Kč


Instagram se poprvé na světě, respektive na displejích mobilů, objevil 6. října 2010. Stáhnout si ho v té době mohli jen majitelé telefonů s operačním systémem Apple. Tomu odpovídal i netypický čtvercový formát zobrazování, zvlášť přizpůsobený tehdejším „jablečným“ telefonům.
 

První kulatiny

I přes jistou omezenou dostupnost však Instagram od počátku slavil úspěch. Za dva měsíce měl první milion registrovaných uživatelů, a když se o rok a půl později uvolnila i aplikace pro operační systém Android, bylo to již 30 milionů.

Ve virtuálním světě znamená deset let opravdu hodně. Jako mnohé jiné digitální služby zažil Instagram raketový start, ale nikoli následný útlum či pád. Jeho aplikace se v uplynulém desetiletí zařadila na čtvrté místo podle počtu stažení a celosvětově se udává, že má přes miliardu aktivních uživatelů.
 

Jak vydělávat na Instagramu

Fenomén Instagram již dávno není jen zábavou teenagerů. Používají ho firmy, lidé všech generací, známí i neznámí, rodiče je zakládají svým malým dětem a výjimkou už nejsou ani profily zvířat. A dají se jím vydělávat i docela slušné peníze.

Pokud chcete pomocí Instagramu vydělávat, úspěch je snadno měřitelný – rozhodují čísla. Stát se však úspěšným influencerem, to už však dnes není žádná legrace. Je zde totiž velká konkurence.

Pokud je influencerství přesto vaším snem, expertka na sociální sítě Eliška Vyhnánková doporučuje dodržovat dvě základní pravidla: „První věc je znát svoji cílovku, to znamená komu chci co říct. Druhá věc je najít si to téma a dát tomu nějaký koncept. Zkrátka být originální, ale držet se jednoho tématu. Ať už vás baví cestování, lifestyle, jídlo nebo malujete obrazy.

Pokud není Instagram zrovna váš šálek kávy, nevadí. Přijít k penězům téměř bez práce se dá i jinak. Fantastickou částku 2,355 miliardy korun můžete získat, když si vsadíte na páteční Eurojackpot. Tiket si navíc můžete pořídit pohodlně online na tomto odkazu

Přečtěte si také