Goyard! Seznamte se s opravdovým luxusem

Na trhu je skoro 170 let, dokonce o rok déle než mnohem známější značka Louis Vuitton. Je nejstarším výrobcem kožených doplňků na světě. Přesto jste o této značce možná ještě neslyšeli. Francouzský Goyard je přitom to nejluxusnější, co můžete doma mít. Značka, kterou rozhodně nemá každý. Jednoduše proto, že své zboží vyrábí po pár kusech.

Přečtěte si také: SAZKA reportér: Kdyby Vanesa Nováková vyhrála, stala by se hoteliérkou na Bali


Goyard nemá eshop, nedává rozhovory do médií (nebo jen vzácně), nedělá módní přehlídky a nikde neinzeruje. Vlastně na internetu nenajdete ani moc fotek celebrit, které značku nosí. Od samého vzniky firmy je její strategií mlčení.
 

Goyard miluje Meghan i Gwyneth

„Luxus je sen, a pokud odhalíte příliš mnoho, kouzlo zmizí,“ tvrdí zástupci módního domu. „Věříme, že tiché našeptávání někomu přímo do ucha je mnohem elegantnější a efektivnější, než všechno hned vykřičet do světa.“

Jejich našeptávání dobře slyší třeba Meghan Markle, manželka prince Harryho, nebo známá herečka Gwyneth Paltrow. V minulosti Goyard neunikl vytříbenému sluchu Edith Piaf, ale třeba i lidem z branže – Coco Chanel nebo Karlu Lagerfeldovi.

Goyard šije výrobky po konzultaci se zákazníkem. Ten si ale nemůže nadiktovat cokoli. Už se stalo, že třeba značka odmítla zakázku na ušití luxusních kufrů, do kterých měly být strčené televize. Tehdy to komentovala slovy, že Goyard je o cestování a úniku z běžného života, ne o přepravě televizí.
 

Za nejdražší kufr zaplatíte 1,5 milionu

A kolik že to všechno stojí? Nejdražší kufr skoro 60 tisíc dolarů, v přepočtu na koruny necelý milion a půl. Běžně se ale za hranice všedního života dostanete už za dva až tři tisíce dolarů (až sedmdesát tisíc korun).

Luxusní zavazadla možná nejsou tím, po čem toužíte, jsme si ale jisti, že dovolenou v nějakém exotickém ráji byste nepohrdli. Nezbývají vám na ni v rozpočtu peníze? Vsaďte si třeba Sportku, miliony se v ní vyhrávají skoro každý týden. Nejbližší prodejní místo najdete na naší mapě na tomto odkazu.

Přečtěte si také