Google Play vybral nejlepší aplikace roku 2020. Které se staly absolutními vítězi?

Loňské lockdowny ovlivnily skoro všechno, co jsme po celý rok dělali. Změnily se naše pracovní návyky, změnil se způsob, jak trávíme čas se svými partnery, dětmi nebo přáteli (a kolik s nimi toho času trávíme), jiné je i to, jak sportujeme. To všechno se projevilo nejen na naší životosprávě, ale také zcela jistě na množství stresu, který zažíváme. 

Přečtěte si také: Dinosauři nebo zombie. Mobilní hry, které vás jako Pokémon Go! rozhýbou


Všechny tyto trendy se promítly do prestižních Google Awards, kde se každoročně vybírají nejlepší aplikace roku. A tyto tři mají potenciál zlepšit každodenní život nás všech.
 

Loóna


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 3,8 *


Vůbec nejlepší aplikací loňského roku je podle Googlu Loóna. Ta nabízí vědci sestavený způsob, jak se nejen připravit na spánek, ale hlavně mnohem rychleji usnout. Stojí za ní myšlenka, že za problémy s usnutím velmi často stojí špatná nálada, s níž si leháme do postele.
 

Stahujte aplikaci Loóna


Překážkou v usnutí je ale nejen stres, strachy a nejistoty, ale třeba i nadšení nebo obrovská radost. Loóna pak kombinuje aktivní relaxaci, uklidňují mluvené slovo a také zvuky, které vás naladí na okamžité usnutí. A jak se dočtete v nadšených recenzích, aplikace opravdu funguje.
 

Calmaria


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,2 *


Slovo „calmaria“ znamená v portugalštině uvolnění, relaxaci. A to je přesně to, o co v aplikaci Calmaria jde. Její hlavní misí je pak naučit nás dýchat. Zdá se vám to jako hloupost? Pokud se zeptáte fyzioterapeutů nebo lékařů, shodně vám řeknou, že techniku správného dýchání, která je mimo jiné důležitá pro zvládání stresu nebo předcházení civilizačním chorobám, umí jen zlomek lidí.
 

Stahujte aplikaci Calmaria


Díky aplikaci Calmaria a technice 4-7-8 (tedy 4 sekundy nádech, 7 sekund zadržování vzduchu v plicích a dalších 8 sekund vydechování) se to postupně naučíte. Hodnotitelé z Googlu pak vedle funkčnosti ocenili nádherně jednoduchý a účelný design, díky němuž budete Calmarii milovat. A udělili jí titul Nejlepší aplikace pro každý den.
 

Centr od Chrise Hemswortha


Platformy: Android, iOS, web
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci)
Hodnocení na Google Play: 4,6 *


Pokud se chcete víc hýbat, vyzkoušejte Centr, kterou Google označil jako vůbec Nejlepší aplikaci pro osobní rozvoj. Stojí za ní australský herec Chris Hemsworth a jde vlastně o takového osobního kouče ve vašem chytrém telefonu.
 

Stahujte aplikaci Centr


Centr vám pomůže nejen s pohybem, sestaví vám ale také jídelníček a navíc má v zásobě kupu zdravých receptů, které vám budou opravdu chutnat. A je přitom jedno, jestli jste doteď chodili běhat každý den, nebo máte problém vyjít pár pater. Stejně jako v posilovně, i tady budete muset za osobního trenéra zaplatit. Roční členství ale můžete při různých akcích pořídit i za zhruba 2 000 Kč.
 

Stahujte a používejte nejlepší aplikace podle Googlu, ať jste kdekoliv

Chcete stahovat nejlepší aplikace od Googlu, ale třeba i sledovat filmy, ať jste kdekoliv, a to bez obav z vysokých cen za data? V takovém případě se vám bude určitě líbit nabídka SAZKAmobilu s mnoha výhodnými balíčky dat, ale i opravdu rychlým mobilním internetem. Největší virtuální operátor jako jeden z mála virtuálů neomezuje rychlost datového připojení, a tak si můžete užít surfování na internetu rychlostí až 150 Mb/s.

Ještě SAZKAmobil nemáte? Mobilní data jako dárek nyní dostávají také noví zákazníci. Stačí si koupit SIM kartu, aktivovat ji do 7 dní a získáte 1 GB mobilního internetu. Jak na to, zjistíte na tomto odkazu.

Novou SIM kartu navíc seženete doslova na každém rohu v prodejnách s terminálem Sazky nebo přes internet. Při online nákupu ji obdržíte do třech dnů a poštovné je zdarma. Objednávejte na tomto odkazu

Přečtěte si také