Děti za všechny peníze: Nejdražší hračky světa (II. díl)

Tyto hračky rozhodně neseženete v běžném hračkářství. Fotbalový míč s diamanty, houpací kůň ze zlata, anebo platinový dudlík jsou dílem předních výrobců a návrhářů. Jejich cena se rovná několika luxusním domům či jachtám. Svěřili byste takové hračky svým dětem?

Fotbalový míč


Cena: 52 milionů korun

S tímhle míčem byste si moc nezakopali. Jednak váží 2,1 kilogramu a jednak do 2 640 černých, 6 620 bílých a 3 500 afrických diamantů byste si určitě kopnout nechtěli.
 

Přečtěte si také: Děti za všechny peníze. Nejdražší hračky světa (I. díl)


Nejdražší fotbalový míč na světě v roce 2010 zhotovilo klenotnictví Shimansky k příležitosti konání fotbalového mistrovství světa v Africe. Výroba míče nebyla nijak časově náročná, přesto zabrala tři měsíce – došly jim totiž diamanty.
 

Houpací kůň


Cena: 27 milionů korun

Houpací kůň byl v minulosti hračkou pro chudé. To ovšem neplatí pro model japonského návrháře šperků Ginzy Tanaky. V roce 2003 zhotovil koníka ze 30kilogramového kusu 24karátovégo zlata. Vyrobil ho jako poctu k narození japonského prince Hisahita.

V roce 2012 dostal tenhle krasavec brášku – americký zpěvák Jay-Z spolu s Beyoncé pořídili nablýskaného koníka za 1,2 milionu korun své narozené dceři.
 

Robotický oblek


Cena: 24 milionů korun

Pokud se vaše děti někdy chtěly stát Transformerem, s tímhle oblekem se jim to na chvíli podaří. Multifunkční kostým vyrobený japonskou společností Suidobashi Heavy Industries měří 3,8 metru a váží pět tun.

Robota lze ovládat buď na dálku pomocí smartphonu, nebo přímo vlézt do kokpitu a ujmout se řízení. Dieselem poháněné monstrum má celkem třicet kloubů a k jeho pohybu jsou využity čtyři kola, s nimiž dosáhne nejvyšší rychlosti deset kilometrů za hodinu.
 

Barbie


Cena: 6,5 milionu korun

Legendární panenka Barbie je populární hračkou již od svého představení v roce 1959. Tato by se od svých kolegyň barbín nelišila, kdyby neměla vedle krásných šatů a lodiček na krku náhrdelník s karátovým diamantem.

Autorem celého outfitu je světoznámý australský klenotník Stefano Canturi. Zisk z prodeje téhle krásky byl věnován Nadaci pro výzkum rakoviny prsu.
 

Dudlík


Cena: 2,1 milionu korun

Dudlat dva miliony? Proč ne. Rodiče obvykle chtějí dopřát svým dětem jen to nejlepší. A zvláštní pozornost věnují právě dudlíkům.

Tento je vyroben z čisté platiny a váží 250 gramů. Zhotovil ho klenotník Matt Case speciálně pro anglický festival dětí a batolat.

A s čím by si rády hrály vaše děti? Pokud byste jim chtěli pořídit nějakou pěkně drahou hračku, ale nemáte na to, zkuste štěstí v Eurojackpotu. Jestli to dneska vyjde, budete svým ratolestem moct pořídit všechny hračky ze seznamu výše - v jackpotu je neuvěřitelných 2,421 miliardy korun.

Od tiketu vás dělí jen pár kliknutí a získáte ho na tomto odkazu.

Foto: Luxuryguru, Pinterest, Business Insider, Daily Star.

Přečtěte si také