Dělník celý život poctivě pracoval, těsně před důchodem vyhrál miliardy

Dělník v továrně, 58 let, z menšího města ve Velké Británii. Takový je profil výherce loterie EuroMillions -  patnácté nejvyšší výhry v historii anglické loterie. Když si šel vyzvednout 71 milionů liber, což je přes 2 miliardy korun, prohlásil mezi dveřmi: „Rozhodně nebudu jeden z těch klasických výherců, kteří tady vykládají, jak se vůbec nezmění. Já se teda sakra změním.“ 

Přečtěte si také: Výhru 4,5 miliardy oslavili sourozenci večeří ve fast-foodu


Výherce Ade Goodchild dal okamžitě výpověď a je nadšený, že už se jeho jméno neobjeví na rozpisu služeb. „Chci cestovat, najít sám sebe, koupit si nový dům a objíždět velké sportovní události,“ prohlásil.
 

Královskou výhru oslavil sledováním televize

Podle anglické národní loterie je pan Goodchild největším výhercem, který se rozhodl, že zveřejní svůj příběh a odtajní svou identitu.

Navzdory svým velkým plánům proběhla sobotní oslava výhry až komicky klidně. „Stejně bych se díval s tátou na zápas rugby v televizi. Akorát jsme teda měli trochu lepší pivo. Z nedaleké pizzerie jsme si nechali poslat italské pivo, pizzu a pálivá křídla. Zkrátka jsme dělali to, co milionáři běžně dělají o sobotách,“ s úsměvem vypráví pan Goodchild o svém divokém večírku.

„Loterii hraji odjakživa a vždycky jsem měl pocit, že jednou vyhraji dost peněz, chtělo to jen trochu štěstí. Teď jsem nejšťastnější chlap na světě,“ pokračuje ve vyprávění novopečený miliardář, který se o výhře dozvěděl z displeje svého telefonu.
 

Nejdřív si myslel, že vyhrál jen drobné

„Když to zahrálo takovou tu vítěznou píseň, říkal jsem si, že jsem asi vyhrál 5 liber. Pak jsem se mrkl na displej a vypadalo to, jakože jsem vyhrál 71 000 liber. Radši jsem si vzal brýle a znova se podíval. Všechna čísla byla zakroužkovaná, což značilo jackpot,“  trochu si povzdechl Goodchild s tím, že jackpot tentokrát strefilo asi hodně výherců, když na něj vyšlo těch 71 000 liber.

„Pak jsem si znovu přečetl tu částku a bylo tam 71 057 439 liber a jen jeden výherce, tím jsem byl já,“ uzavírá svoje vyprávění výherce Goodchild.

Máte zálusk na podobně šťavnatou výhru, jako před časem získal Brit Ade Goodchild? Potom zbystřete pozornost - v Eurojackpotu se už dneska večer hraje o bez pár drobných 2 miliardy korun! Jako bonus navíc můžou čeští tipující získat ještě Land Rover Discovery. Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také