Dárek od vnučky přihrál staršímu muži výhru přes 5 miliard

Jak Američan Charles Jackson prozradil na tiskové konferenci, když si přebíral šek s mnohamilionovou částkou, čísla, která zaškrtl na tiket loterie Powerball, na něj vypadla z čínského koláčku štěstí. Ten dostal od své vnučky, když byli s rodinou na večeři ve vietnamské restauraci.

Přečtěte si také: „Musel jsem si dát panáka,” říká výherce skoro 24 milionů ze Sportky


Jak Charles dále prozradil, vůbec nečekal, že by zrovna on mohl někdy vyhrát v loterii. A zvlášť celý jackpot z Powerballu, který získal, když se u něho zapomněla štěstěna. Nebral totiž jen tak ledajaký šek: bylo na něm napsáno ohromujících 344,6 milionu dolarů, v přepočtu 7,8 miliardy korun.
 

Že vyhraje, vůbec nečekal

„Samozřejmě, že hrajete proto, abyste vyhráli. Že se to ale stane, tak nějak nepředpokládáte,” řekl novinářům podnikatel v důchodu. Šestašedesátiletý muž se nakonec rozhodl, že si výhru vezme najednou, což z ní dost velkou část ubralo. I tak ale získal 223 milionů dolarů, víc než 5 miliard korun.

Když si ráno po slosování kontroloval svůj tiket, nejprve přehlédl poslední číslo, a tak si myslel, že vyhrál jen 50 tisíc dolarů (1,1 milionu). Částka mu ale i tak udělala obrovskou radost. Prý hned volal své manželce, aby se s ní o novinku podělil.

Jenže pak se na svůj tiket podíval podruhé. „Ten šok, když mi došlo, že jsem trefil všechna tažená čísla, mě stál málem život,” smál se starší muž.
 

O výhře se dozvěděl na internetu

Protože nesleduje televizi, v první chvíli nevěděl, o kolik se v Powerballu minulou noc hrálo. A tak mu manželka poradila, ať se podívá na internet. Teprve v tu chvíli zjistil, že je teď opravdu bohatý.

„Vůbec nevím, co budu s tolika penězi dělat. Jen doufám, že mě to moc nezmění,” zamýšlel se výherce. „Vím ale jistě, že budu dál nosit tyhle džíny, které mám na sobě. Možná si ale jedny nové koupím,” vtipkoval Charles.

Jak Američan prozradil, část peněz hodlá věnovat dětským nemocnicím a přispět chce také organizacím, které pomáhají válečným veteránům. Muž, který dříve vlastnil obchod s armádním vybavením, použije část výhry na výlet do Vietnamu s manželkou. V této zemi byl prý už asi dvacetkrát.
 

O peníze se rozdělí s rodinou

Charles má ale s výhrou ještě jeden plán. Se svým bratrem má dohodu, že pokud některý z nich vyhraje v loterii, dá tomu druhému 1 milion dolarů. A Charles je rád, že se právě se svým bratrem, se kterým má skvělý vztah, může o peníze rozdělit.

Dát část výhry dětem, vnoučatům nebo dalším členům rodiny chce většina lidí, co hrají loterie. Máte to stejně? Potom už zbývá jen vyhrát, abyste své sny mohli už brzy realizovat.

Tučné hlavní ceny nabízí Eurojackpot - teď si v něm můžete zahrát o 696 milionů a v rámci Mega pátku získá také jeden Čech nebo Češka milionové SUV Land Rover Discovery. Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také