Chytrý termostat nebo programovatelný robot. Vánoční dárky pro nadšence do technologií

Hrnek, co drží teplotu než dopijete, chytrá osobní váha, která měří snad všechno, na co si vzpomenete, nebo termostat Nest 3, jež se učí podle toho, jak ho nastavujete. V seznamu ale nechybí ani skvělá tiskárna fotek z telefonu nebo programovatelná stavebnice LEGO, u níž si jsme jisti, že na dlouhé hodiny zabaví nejen menší šikuly, ale i jejich dospělácký doprovod.

Tiskárna fotek z telefonu HP Sprocket


Cena: ca 4 000 Kč

Digitalizace spolu nese spoustu výhod - nemusíte s sebou kupříkladu tahat těžké stohy papírů a zároveň šetříte životní prostředí. Nevýhodou je skutečnost, že pokud si svůj smartphone, který obvykle slouží jako úložiště fotografií, dost často nezálohujete, o vzpomínky třeba při ztrátě nebo zničení telefonu lehce přijdete.

Skvělým řešením je tiskárna HP Sprocket, která umí tisknout fotky jak ze zařízení s operačním systémem Android, tak i s iOS. Kompaktní zařízení, které neváží ani 200 gramů, tiskne obrázky o rozměru 5x7,6 cm v rozlišení 313x400 palců. Podporuje Bluetooth 5.0 a přes mobilní aplikaci pro Android i iOS lze fotografie nejen tisknout, ale i vylepšovat různými samolepkami.
 

Chytrý termostat Nest 3


Cena: ca 6 400 Kč

Táhne vám na záda? S termostatem Nest 3 od Googlu se pocity zimy, ale i přetopených místností stanou minulostí. Jde o chytré zařízení, které se dokáže učit podle vašich zvyklostí. Zapamatuje si například teploty, které volíte během dne. Když budete mimo domov, Nest 3 teplotu sníží (a vy tak ušetříte za energie), místnosti ale znovu vyhřeje ještě předtím, než se vrátíte.
 

Přečtěte si také: Pošlete kabely do propadliště dějin. Tady jsou nejlepší bezdrátová sluchátka


Chytrý termostat lze ovládat prostřednictvím Alexy od Amazonu, ale i díky aplikaci, a tak pro zvýšení či snížení teploty stačí do rukou vzít jen váš smartphone.
 

Chytrý termohrnek Ember Mug 2


Cena: ca 3 000 Kč

Ohřev kávy nebo čaje v rozmezí teplot 50 až 62,5 °C, a to po dobu 1,5 hodiny. Přesně to slibuje chytrý hrnek Ember Mug 2, který se hodí jak do kanceláře, tak i teď trochu aktuálněji domů.  Hrnek má svoji mobilní aplikaci, přes kterou budete ovládat teplotu, zabudované LED diody zase ukazují, že už je nápoj dostatečně zahřátý nebo že je hrnek potřeba dobít.

Ember Mug 2 o objemu buď 0,3 litru, nebo 0,41 litru se dobře kamarádí s produkty firmy Apple, a tak je samozřejmostí propojení a ovládání jak přes iPhony, tak i Apple Watch. Díky integraci do aplikace Zdraví můžete také sledovat množství vypitých tekutin, ale i zkonzumovaného kofeinu.
 

Withings Body+: váha a kouč v jednom


Cena: ca 2 500 Kč

Váhy od společnosti Withings tu už nějakou dobu jsou, i tak si jsme ale jisti, že modelem Body+ potěšíte i letos jak sportovce, tak zastánce zdravého životního stylu. Vedle přesného měření hmotnosti, které si Withings nechalo patentovat, sleduje váha i tělesný tuk, BMI, množství svalů, vody i kostí a měří také srdeční tep.

Withings Body+ následně údaje přes wifi odesílá do propojené aplikace Health Mate, kde můžete vývoj v čase sledovat v přehledných grafech. Apka pro Android a iOS nabízí také tipy na cvičení i celou řadu dalších funkcionalit.
 

Sestavování i programování s roboty LEGO Boost


Cena: ca 3 500 Kč

Robot Vernie, dvě auta, plně funkční kytara nebo kocour Frankie. To všechno si postavíte z jedné z nejpodařenějších sestav, které teď nejen pro větší děti nabízí dánský výrobce legendární stavebnice. LEGO Boost Creative Toolbox se skládá z 847 kostiček i dalších dílů a hodí se pro děti od sedmi let. A i když až do nedávné doby bylo LEGO primárně o sestavování, s touto sadou začíná ta správná zábava až poté.

Všech pět funkčních modelů lze pomocí mobilní aplikace naprogramovat, a roboti tak plně využijí pokročilé senzory vzdálenosti, pohybu, barev a náklonu. A jestli budete chtít, dostanete z nich i  zvukové efekty.
 

K nové hračce nový telefon

Jestli nad některým z výše uvedených dárků uvažujete, možná by se vám k ní hodil také nový smartphone. Hned čtyři modely za dotované ceny jsou nyní k dostání pro zákazníky SAZKAmobilu. Vybrat si můžete špičkový Samsung Galaxy A41, který v současnosti patří u českých zákazníků mezi nejvyhledávanější modely. Aby ne: výkonný smartphone se skvělým fotoaparátem pořídíte za 6 999 Kč.

Vybrat ale můžete také Xiaomi Redmi Note 8T za 4 499 Kč, který patří ve své cenové kategorii k tomu nejlepšímu, co můžete koupit, ale i Xiaomi Redmi 9AT za nepřekonatelných 2 499 Kč. Všechny smartphony s podporou 4G najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také