Chybí vám umění? Tahle aplikace vám přinese nejlepší exponáty z celého světa až domů

Chcete, aby se vám po obýváku promenoval dinosaurus, anebo si ze všech stran prohlédnout skafandr Neila Armstronga? Zajímá vás, kterému věhlasnému portrétu jste nejvíc podobní? A co takhle procházka zahradami Taj Mahalu nebo výlet do Louvru? To všechno a ještě mnohem víc je možné zažít díky aplikaci Google Arts & Cultury. Ta v sobě ukrývá hodiny a hodiny jak poznání a objevování, tak hlavně spoustu zábavy.

Přečtěte si také: Samsung oznámil nejlevnější 5G smartphone a bezdrátovou nabíječku Trio


Některé zážitky, které v Google Arts & Culture najdete, jsou určeny pro displeje telefonů, jiné ve vás probudí kreativitu. My jsme ale hlavně nadšeni z těch, co využívají rozšířenou realitu. Díky Google Arts & Culture tak do svého obýváku můžete dostat třeba dinosaura nebo si na zeď pověsit nejznámější umělecká díla.
 

Užijte si díla 200 000 galerií a muzeí světa



Aplikace je určena pro operační systémy Android i iOS, spustíte ji ale také ve svém počítači po kliknutí na tento odkaz. Bavit se ale budete, ať ji budete používat kdekoliv, i přesto je nutné říct, že některé prohlídky nebo zážitky jsou přímo dělané pro konkrétní zařízení.

V Google Arts & Culture najdete databázi exponátů a uměleckých děl z dvou tisícovek muzeí, galerií i dalších kulturních nebo umělecky významných institucí z celého světa. Samozřejmostí jsou takové umělecké domy, jako je pařížský Louvre, londýnská Národní galerie či Tate, newyorská MoMA, muzeum Guggenheim ve španělském Bilbau či tokijské Národní muzeum.
 

Procházejte se po světových památkách



Ve vysokém rozlišení si lze prohlédnout 100 tisíc uměleckých děl a prostřednictvím Street View, tedy užitečné funkcionality z Google Map, se lze projít po 10 tisícovkách známých pamětihodnostech z celého světa. V nabídce je třeba procházka zahradami Taj Mahalu, poznávání Velké pyramidy v Gíze, podíváte se ale také do moskevského divadla Bolšoj či do australského muzea surfování.

Skvělé je propojení Google Arts & Culture s Wikipedií, a tak se o každém díle nebo procházce také dozvíte celou řadu informací a zajímavostí. Spolupráce s Překladačem Google je pak samozřejmostí, a tak si vše můžete pohodlně prostudovat v češtině.
 

To nejlepší? Rozšířená realita!

Opravdu speciální jsou ale kousky, které jsou určeny pro prohlížení ve virtuální realitě. Až do vašeho domova či na zahradu se můžou dostat třeba pravěká stvoření v podobě dinosaurů nebo obřích brouků.

S pomocí 3D si lze prohlížet třeba i řídící jednotku z Apolla 11, skafandr Neila Armstronga či si na konferenční stolek postavit a poté i prohlédnout nejvýznamnější sochy světa. K dispozici je ale také architektonická vycházka po nejdůležitějších stavbách Bauhausu nebo cesta na samý začátek, tedy do doby, kdy vznikl jak vesmír, tak naše planeta.
 

Selfie s Mona Lisou nebo relaxační omalovánky



Až budete z poznávání unaveni, zamiřte do kreativní sekce. Samotnou část tvoří různé hrátky s foťákem telefonu. V umělecké dílo můžete proměnit svůj oběd, lze se také vyfotit třeba ve společnosti s Monou Lisou nebo po uploadu selfie zjistit, kterému slavnému portrétu jste nejvíc podobní. Klidnější nátury pak jistě ocení elektronické puzzle uměleckých děl, vizuální křížovky anebo omalovánky, co využívají barevné palety největších malířů a malířek historie a jejich děl.

V Google Arts & Culture si zkrátka něco najde úplně každý a jak je u tohoto technologického giganta zvykem, jde o zábavu, za kterou nezaplatíte ani korunu. Pokud tedy aplikaci ve svém telefonu ještě nemáte, stahujte ji na tomto odkazu.
 

Umění žádné limity nemá, nelimitujte se tedy ani drahými daty

Kolik času věnujete poznávání a objevování kultury a umění celého světa, je samozřejmě na vás. Limitovat by vás ale měly maximálně vaše povinnosti či další zájmy, rozhodně ne malé množství drahých mobilních dat, které si kupujete od svého stávajícího operátora.
 

Zjistěte vše, co vás zajímá, o tarifech SAZKAmobilu


Nic jako drahá data vám nehrozí se SAZKAmobilem. Všechny jeho Šťastné tarify pořídíte do 500 Kč a ve všech také mobilní data najdete. Například se Šťastným tarifem 399 za 399 Kč získáte v ceně rovnou 5 GB dat – ale pozor, už jen do 30.9.2020!

Pokud si navíc do konce roku jako nový zákazník převedete k SAZKAmobilu své číslo na Štastný tarif 299, 399 nebo 499, získáte první dokup dat v měsíci zdarma, což je dalších až 5 GB mobilního internetu. Další podrobnosti o tarifech SAZKAmobilu najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také