Chcete být milionářem? Hledejte chyby v PlayStationu

Japonská korporace Sony se sídlem ve městě Minato nedávno vyhlásila speciální program, díky kterému se i obyčejný člověk může stát milionářem. Vše, co k tomu potřebujete, jsou znalosti operačních systémů, anebo trochu štěstí.

Přečtěte si také: Vzácná platidla v oběhu. Nemáte je v peněžence?


Sony sice nedávno představilo pátou generaci své konzole PlayStation, na „čtyřku“ ale ještě nezanevřelo. Japonská firma nedávno oznámila, že otevírá program odměn za hledání chyb v PlayStation 4 a PlayStation Network, a to nejen pro experty, ale i širokou veřejnost.
 

Za kritickou chybu víc než milion

Pokud společnosti, která je zaměřena především na elektroniku, videohry a zábavní průmysl, nahlásíte nějakou seriózní bezpečnou chybu, odmění vás za to částkou s hned několika nulami na konci.

Informaci společnost vyhlásila na svém oficiálním blogu a podrobně rozepsala i systém odměn, které se liší podle závažnosti problému. U PlayStation Network můžete získat 100 až 3 000 dolarů (2 300 až 67 800 Kč). Objevy kritických systémových chyb v PlayStation 4 by měly být odměněny až 50 000 dolary (1,13 milionu korun).

V současné době už Sony v rámci svého PlayStation Bug Bounty programu vyplatilo za 88 nalezených chyb přes 3,8 milionu korun.
 

Za chyby platí i Apple

Podobné programy jsou u firem běžné, mají je prakticky všechny velké technologické korporace. Příkladem je i americká společnost Apple, která podobné programy označuje za skvělý způsob, jak mohou být spokojeny obě dvě strany. Společnost opraví svůj děravý operační systém a dotyčný, ať už vývojář, či obyčejný člověk, který chybu našel, dostane peněžitou odměnu.

Jak velcí jste znalci technologií? Hrajete často PlayStation? Nebo se rádi „šťouráte“ v jeho operačním systému? Vývojáři si mohou díky Sony přijít na pěkný balík. Ostatní, obyčejní uživatelé, hráči, musí hledat štěstí jinde. Třeba zítra ve Sportce, která právě ukrývá desítky milionů. Vsadit online si můžete na tomto odkazu.

Přečtěte si také