Chcete auto v ceně celého kempu? Tohle je obytňák za skoro 100 milionů

Minula vás letos dovolená? V takovém případě pro vás máme jeden milionářský tip. Vypravte se, kam vás srdce táhne, a svůj dům na kolech vezměte s sebou. O žádný nudný karavan se ale jednat nemusí, bydlet totiž můžete v tomhle nejluxusnějším obytném autě světa.

Přečtěte si také: Životní klika? Čech vyhrál v loterii už podruhé, tentokrát v Eurojackpotu přes 25 milionů


Ať vám tento vůz připomíná cokoliv, vězte, že ho navrhla rakouská společnost Marchi Mobile, která se inspirovala plavidly i letadly a svůj pozoruhodný dům na kolech nazvala EleMMEnt Palazzo. Motorizaci designéři využili od společnosti Volvo a má výkon 600 koní.
 

Vesmírná loď, jachta nebo dům s motorem

Vzhledem k tomu, že velká část interiéru je z mramoru, motor potřebuje sílu, aby pojízdný palác dokázal bez problémů utáhnout.  Výrobci jsou prý velmi pyšní na aerodynamiku auta, takže cenovka za naftu vám s rozpočtem už tak nezamává.

Majitel firmy Mari Marchi o svém mimořádném vozidle říká: „Auto jsme navrhovali spíš pro lidi, kteří mají rádi výstřední věci. Na první pohled je jasné, že máte opravdu velmi, velmi speciální vůz, který můžete využít buď jako mobilní dům, nebo jako luxusní autobus pro VIP hosty.“
 

Milionový výhled


Pangalaktický výhled, který si užívá řidič, je k nezaplacení. Cestou necestou prostě splynete s okolní přírodou, která na vás dýchá kruhovými okny. Ten, kdo řídí, může mít podobný pocit jako pilot letadla.

O zážitek z jízdy nepřijdou ani spolucestující, kteří v netradičně upravené kabině mají dost prostoru kochat se okolím. „Když ho řídíte, je to zážitek, jste kapitánem silnice. A dokonce můžete mít pocit, jako když létáte,“ popisuje svůj vůz Marchi. Výroba jednoho takového kusu trvá prý osm měsíců.


Uprostřed auta je společenský prostor, do kterého se dostanete zvenku automaticky otevíracími dveřmi. Nechybí tam vinný bar či výrobník ledu, samozřejmostí je i velkoplošná televize a kuchyň, pokud byste dostali chuť na nějaký ten lančmít.


Ložnice má mobilní dům hnedle dvě, ta větší má king size postel, kterou dodává výrobce postelí pro britskou královskou rodinu, čímž vám nejdražší auto světa zaručí i královské pospání. O těchto postelích se totiž říká, že jsou těmi nejlepšími na světě. To už ale budete muset posoudit sami.

Vedle ložnice nechybí ani patro s prostornou koupelnou s malými lázněmi a elektrickým sušákem na ručníky. A kde se všechno to místo bere? Auto totiž dokáže po zastavení vysunout bok a získat tak cenné metry prostoru navíc.

Chcete-li si posedět venku na trávě, auto má na boku automaticky se vysouvající pergolu, takže ani to není pro eleMMent Palazzo problém.


A co je ještě opravdu výjimečné? Takzvaná „Sky lounge“, tedy střecha, kam si v hezkém dni můžete sednout, projít se po ní či se odtud kochat výhledem. Stisknete knoflík a náhle z vnitřní části vozu vyjede zábradlí, gauč, stůl i střecha. Úplně jako z filmu.

Obytné vozy většinou střechu nevyužívají, ale EleMment Palazzo myslí na každý vrtoch. Až budete stavět někde v kempu, kde bude narváno, jistě vám soukromá teráska přijde vhod.
 

Užijte si milionářskou dovolenou díky Eurojackpotu i vy!

Pokud vás tahle forma dovolené nadchla, zařaďte ji mezi své sny, které si můžete splnit díky loterii. A pokud vám to zítra vyjde v Eurojackpotu, obytňák za skoro 100 milionů si budete moct koupit s přehledem - hraje se o 549 milionů korun.

Zajistěte si tiket na tomto odkazu.

Autor fotografií: Marchi Mobile.

Přečtěte si také