Allen nebo Taylorová: co řekli slavní o penězích

O penězích a bohatství se toho říká hodně. Někdo tvrdí, že přinášejí svobodu, jiný, že kazí charakter. Co si o penězích myslí celebrity? 
 

„Peníze jsou lepší než chudoba, přinejmenším z finančních důvodů.“

allen_600x500.jpg


Citát, který jste nejspíš už někde zaslechli. Jeho autorem je nejslavnější neurotik z New Yorku“ americký scénárista, režisér a herec Woody Allen. Ten je známý svým svérázným pohledem na svět a soudě podle zmíněného citátu, jasno má i co se týče peněz.
 

„Mladým se zdá, že peníze jsou to nejdůležitější v životě. Když zestárnou, vědí to jistě.“

wilde_600x500.jpg


Anglický dramatik, básník i mistr duchaplné konverzace Oscar Wilde byl ve své době vyhlášeným provokatérem. Pocházel z dobře situované rodiny. 
 

Přečtěte si také: Prodavač roztrhl tiket s výhrou 1,7 miliardy

Přestože napsal řadu úspěšných knih, dohnalo ho obvinění z homosexuality, kvůli kterému skončil ve vězení. Z něj vyšel finančně zruinovaný. 
 

„Jsou jen dva druhy mužů – jedni mají peníze díky svým ženám, druzí mají ženy díky svým penězům.”

taylor_600x500.jpg


Americká herečka Elizabeth Taylorová bezpochyby věděla, o čem mluví, vdávala se osmkrát. Žila v luxusu, tak jak se na hollywoodskou hvězdu sluší a patří. 
 

„Proč si ukládat peníze do banky, když několik bank můžete vlastnit?“ 

rothschild_600x500.jpg


Tato slova nemohou patřit nikomu jinému než zakladateli bankéřské dynastie M. A. Rothschildovi. Mnozí o něm mluví jako o praotci moderního finančnictví. Magazínem Forbes byl zařazený mezi sedm nejvlivnějších podnikatelů všech dob.  

Který z citátů vám přijde nejzajímavější? Nebo tu váš oblíbený postrádáte? Ať tak, nebo tak, sázet byste zapomínat určitě neměli. Třeba v Eurojackpotu si můžete každý týden zahrát o stovky milionů. Svůj tiket na příští slosování si teď obstaráte i online na tomto odkazu.

Přečtěte si také