3 dobré rady, jak být v novém roce šťastnější

Máte ambici dělat v novém roce všechno líp? Možná nemusíte „překopat“ celý svůj život od základu. Stačí pár malých změn, které vás určitě udělají šťastnější, a začít s nimi můžete prakticky hned. Tak se inspirujte.
 

Po cestě do práce foťte

Přemýšleli jste někdy, jak si zpříjemnit po ránu cestu do práce? Autor knihy Algoritmus štěstí Mo Gawdat doporučuje udělat každý den jednu fotku něčeho hezkého, co na cestě potkáte. 

Gawdat tvrdí, že se tak člověk soustředí na něco pozitivního a ne stres a zmatek, kterým bývá zvláště po ránu obklopen. Takže od teď: žádné vstávání na poslední chvíli, ale fotíme krásu kolem nás!
 

Oslovte spolucestujícího

Studie otištěná v roce 2014 v prestižním plátku Journal of Experimental Psychology: General ukázala, že se nám bude mnohem lépe cestovat, když navážeme konverzaci s člověkem, který sedí v autobuse nebo ve vlaku vedle nás. 
 

Přečtěte si také: Američan si setřel miliony, jeho přítelkyně ale vyhrála jackpot

Přestože tomu dotazovaní nepřikládali žádnou váhu, psychicky nás tato konverzace prý „oblaží“ a budeme ten den veselejší. Tak do toho.
 

Tři dobré věci

Psycholog Martin Seligman vymyslel následující: každý večer před spaním si napište tři věci, které se ten den staly a za které jste vděční nebo které vás potěšily. 

Může jít opravdu o úplné maličkosti. Od toho, že váš partner vynesl bez řečí odpadkový koš, až po to, že jste byli v práci povýšeni. 

A aby na tomto seznamu nechyběla nějaká pěkná výhra, nezapomeňte si vsadit - třeba Rychlé kačky si můžete zahrát i na internetu na tomto odkazu a už za minutu být bohatší až o milion korun. Tak hodně štěstí.

Přečtěte si také