10 tisíc výherců i „hloupé” sázky. 4 nejpodivnější výsledky loterie

Někdo má svá šťastná čísla, jiní přísahají na ta, která jim vybere počítač. Těch z nás, kteří sází na svoje čísla, je zhruba polovina. A i když se říká, že právě vlastními čísly zvyšujete svoji šanci na výhru, vybírat byste je měli chytře. Jinak se totiž o stomilionový jackpot budete možná dělit s tisíci dalšími lidmi. A jaké čtyři náhody se skutečně staly?

133 výherců jackpotu

Představte si, že to konečně vyšlo. Sledujete losování v televizi a vidíte, že vám padá jedno číslo za druhým. Polije vás studený pot, když zjistíte, že jste právě vyhráli jackpot 16 293 830 liber, téměř půl miliardy korun.
 

Přečtěte si také: YouTuber Jirka si za výhru koupí činžák na Žižkově


Možná hned slavíte, možná jste opatrní a počkáte si až na potvrzení výhry u loterní společnosti. Pak se to ale stane. Ukáže se, že vás šťastných výherců je 133. A vy se tedy budete muset dělit. Řada čísel 7, 17, 23, 32, 38 a 42 byla vyplněna na příliš mnoho tiketech. Smůla ve štěstí?

Tento příběh se skutečně udál, psal se rok 1995, bylo to v sobotu, 14. ledna. Pro 133 lidí, kteří málem dostali infarkt z obrovské výhry, se tento den změnil „jen“ v příjemnou povánoční injekci ve výši 122 510 liber – 3,5 milionu korun.
 

1, 2, 3, 4, 5, 6

Zvolili byste si na svou sázenku čísla 1, 2, 3, 4, 5 a 6? Možná vám to přijde bláhové. Je až s podivem, kolik lidí takovou kombinaci sází, dokonce i v české Sportce. Možná taková čísla volíte a říkáte si, že pokud to vyjde, nebudete se muset s nikým dělit.

Jenže ukázalo se, že taková řada kupodivu může padnout. V Anglii si tuhle řadu vybralo 10 000 lidí, když byl jackpot 4 miliony liber – 120 milionů korun. Tahle číselná řada opravdu padla a každý výherce odešel  domů se 400 librami, což je zhruba 12 000 korun. Částka, která má ke stamilionům opravdu daleko.
 

Násobky sedmi

Sedmička je taková česká klasika. Šťastné číslo 7 se na sázenkách objevuje pozoruhodně často, a to jak ve své podobě, tak i jako násobky. V anglické loterii v jednom losování uhodlo 5 čísel neuvěřitelných 4 082 lidí.

A víte proč? Protože byla tažena čísla 7, 14, 21, 35, 41, 42. Pět z nich byly násobky čísla 7. Každý výherce si tehdy v roce 2016 odnesl 15 liber. V roce 2017 se tenhle příběh znovu opakoval. Rada tedy zní, na svůj tiket si zkuste vyplnit originálnější řadu. Až vám to padne, shrábnete si v klidu celou sumu.
 

4, 15, 23, 24, 35, 43

Řada čísel, která vlastně ani není ničím extra zajímavá nebo podezřelá. V bulharské loterii padla v září roku 2009. Do historie by se tahle čísla ničím zřejmě nezapsala, pokud by úplně stejná čísla nepadla hned v dalším losování znova. Neuvěřitelná náhoda okamžitě plnila titulky novin.

Tahle událost odhalila, že existuje řada hráčů, kteří volí stejná čísla, která už nedávno padla. Tehdy v Bulharsku se tak o jackpot muselo při druhém tažení čísel rozdělit hned 18 výherců.

Mějte na paměti, že každá kombinace čísel má stejnou šanci na úspěch. Je to na vás, jakou řadu si zvolíte. Čím originálnější budete, tím míň potenciálních výherců, se kterými se budete muset dělit, až vám to padne. A kdo ví, jestli to nebude třeba už zítra, kdy se ve Sportce hraje o pohádkových 241,2 milionu korun. Svůj tiket získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také