​Porazíte olympijského vítěze? Otestujte svoji sportovní všestrannost

Kolik za dvě minuty zvládnete kliků? Jak rychle uběhnete šedesátku? A věříte si na skákání přes švihadlo? Úspěšný školní projekt Sazka Olympijský víceboj „otevírá“ své disciplíny i široké veřejnosti. V Odznaku všestrannosti nabízí unikátní možnost porovnat své výkony s ostatními včetně slavných sportovců. 

Přečtěte si také: Sázka na vlastní čísla ve Sportce vydělala seniorovi přes 25 milionů


Součástí Odznaku všestrannosti je dvanáct disciplín a je na vás, kolik jich zvládnete. Každá disciplína má jiná specifika a prověří jinou část těla. Část disciplín jednoduše zvládnete doma či na zahradě, k ostatním můžete využít veřejná sportoviště, tělocvičny nebo bazény.
 

Pro sportovce i ty, co se nehýbou

 

„Projekt a disciplíny jsou určené všem. Jak sportovcům začátečníkům, tak i profíkům. Je jedno, jestli vám je patnáct nebo šedesát. Systém mimo jiné umožňuje přepočítání výsledků vzhledem k věku, takže můžete vyzvat třeba babičku nebo dědečka a vzájemně poměřit síly,“ říká Šárka Kašpárková, bronzová medailistka z olympiády a jedna z ambasadorek projektu.

Dalšími ambasadory jsou mistr světa v moderním pětiboji Jan Kuf, jeden z nejlepších extrémních skokanů do vody Michal Navrátil a mistryně Evropy v plavání Petra Weber (Chocová).
 

Svoboda, Kohák nebo Pilát

Zapojených sportovců a známých osobností je ale mnohem více. Své výsledky můžete porovnat třeba s olympijským vítězem Davidem Svobodou, hercem a režisérem Jakubem Kohákem nebo třeba freestyle motokrosařem Petrem Pilátem.
 

Klikněte pro více informací o Odznaku všestrannosti


„Projekt začal vznikat v době, kdy děti nemohly chodit do školy a všichni jsme se museli povinně válet doma. Hledali jsme s Českým olympijským výborem cestu, jak lidi motivovat k pohybu i v domácím prostředí,“ popsala vznik projektu Tereza Vyhnálková ze Sazky.¨
 

Začnete se hýbat i vy?


„Oslovili jsme slavné sportovce, a nakonec jsme spustili tyto webové stránky. Registrace i zapojení je zdarma. Můžete sportovat sami pro sebe a sledovat své pokroky, založit si skupinu a překonávat se s kamarády nebo sledovat, jak si vedou profesionální sportovci a s jejich výkony se srovnávat,“ doplnila Tereza Vyhnálková.

Právě porovnání je jedním z nejlepších motivačních faktorů. Mezi sebou se v rámci skupin můžou hecovat celé rodiny, parta kamarádů nebo kolegové z práce. Výsledky i fotky ze sportování můžete sdílet s hashtagem #odznakvsestrannosti.

Hledáte motivaci, jak se začít hýbat? Zapojte se do projektu sami, s rodinou nebo kamarády zdarma na tomto odkazu.

Přečtěte si také