Mimořádně úspěšný byl pro sázející číselných loterií a milovníky stíracích losů Sazky rok 2014. Počet nových korunových milionářů byl i díky změně herního plánu Sportky zatím nejvyšší v celé dosavadní historii společnosti Sazka.

V průběhu roku 2014 vyhrálo u Sazky částku vyšší než milion korun celkem 106 sázejících, kteří si mezi sebou rozdělili celkem 911 444 888 korun. Nejvíce těchto vysokých výher putovalo na jižní (22) a severní (20) Moravu, nejméně do západních (6) a severních (6) Čech. Nejvíce milionářů přitom podalo svoje sázky v prodejnách tabáku (66).

Vede Sportka a Šťastných 10

Na milionových výhrách se podílela nejvyšší mírou hra Sportka, která vygenerovala v roce 2014 celkem 86 milionářů. V roce 2013 v Česku přibylo díky Sportce 68 milionářů a v roce 2012 to bylo 60 milionových a vyšších výher. „Hlavním důvodem vyššího počtu milionářů v roce 2014 byla úprava herního plánu Sportky, se kterou jsme přišli v květnu loňského roku. Zavedli jsme totiž jackpot i ve druhém pořadí, a navíc výhry ve všech pořadích se zvýšily v průměru o čtvrtinu,“ vysvětluje Václav Friedmann, tiskový mluvčí Sazky.

Díky Šťastných 10 Sazka vyrobila 12 milionářů. Rychlá hra Kasička si připsala 3 milionáře, stírací losy také 3 milionáře a Eurojackpot 2 (od října 2014). „V letošním roce počítáme s ještě vyšším počtem milionářů. Odhadujeme, že pokoříme hranici 120 výher vyšších než milion korun,“ dodává Václav Friedmann ze společnosti Sazka.

Každý Čech vyhrál více než 2x

„Pomineme-li kurzové sázky, vyplatila Sazka vloni celkem více než 24 milionů výher ve výši téměř 4 miliardy Kč. Jakoby tedy každý Čech v uplynulém roce u Sazky vyhrál více než dvakrát,“  konstatuje Friedmann. Vůbec nejvyšší výhra loňského roku a druhá nejvyšší výhra v historii, dosahovala 195 102 153 Kč a padla v neděli 2. listopadu sázejícímu z okresu Praha-východ. „Vzhledem k rekordnímu počtu nových milionářů se Sazka rozhodla podpořit stejný počet mladých sportovních talentů. Ve spolupráci s Českou olympijskou nadací jsme tak vybrali a podpořili ke konci roku 106 sportovně nadaných dětí,“ podotýká Václav Friedmann.