Páteční slosování Eurojackpotu představuje historický milník loterie v českých zemích. Hraje se totiž o neuvěřitelných 1,742 miliardy korun, z hlediska nabízené výhry se jedná o absolutní rekord. V přepočtu se hraje o 62 milionů eur, tedy zároveň o nejvyšší výhru Eurojackpotu vůbec.

Každý, kdo se touží zajistit až do konce života, by měl zbystřit a v pátek 24. 4. 2015 si vsadit loterii Eurojackpot. „V pátečním slosování Eurojackpotu je tentokrát pohádkových 1,742 miliardy korun. Na tolik si Češi doposud nikdy v žádné loterii provozované v České republice sáhnout nemohli. Případný výherce by se stal rekordmanem také z hlediska doposud výherních částek v Eurojackpotu,“ konstatuje Veronika Marková, tisková mluvčí společnosti SAZKA.

Nejvyšší výhra Eurojackpotu padla ve Finsku

Historickým tabulkám z hlediska výše výhry v Eurojackpotu aktuálně vládne hráč z Finska, který si v září loňského roku odnesl celkem 61,2 milionu eur (téměř 1,7 miliardy korun). Na druhém místě je s necelými 58,7 miliony eur (asi 1,61 miliardy Kč) hráč z Německa, třetí příčka s 57,27 miliony eur (zhruba 1,57 miliardy Kč) pak patří opět Finům. Zajímavé je, že všechny tři nejvyšší výhry Eurojackpotu padly shodně během roku 2014.

Nejvyšší letošní výhra v Eurojackpotu přitom dosáhla 49,67 milionu eur (zhruba 1,36 miliardy Kč) a putovala do Dánska. Další letošní výhry naleznete v následující tabulce níže:

Tabulka nejvyšších výher Eurojackpotu 2015

týden