Za dozoru notáře…. A Vás
Jste zvyklí ho pravidelně sledovat v televizi. Losování Sportky nebo Šťastných 10. Víte ale, že můžete být u toho? Budete se divit, ale je to možné. A není to pro vás nijak složité. V sídle Sazky ve Vysočanech je totiž prosklené atrium, ze kterého je krásný výhled přímo do studia.
 

Protože ale atrium není nafukovací, potřebujeme jen, abyste nám včas zavolali, jaké slosování byste rádi viděli. Na telefonním čísle 266 121 266 sedí náš operátor, který s vámi domluví konkrétní datum a čas návštěvy. Zavolejte nejpozději 2 hodiny před začátkem slosování, abychom o vás věděli. Najednou můžeme totiž ukázat studio jen dvaceti lidem.  Přece jen, slosování není úplně jednoduchá věc, takže musíme dodržet pár pravidel. Nezapomeňte si doklady – stačí občanka, nebo pas.

Přijďte alespoň o dvacet minut dřív. Chvilku počkáte na recepci a krátce před sedmou (nebo před osmou, v případě Šťastných 10) vás odvedeme ke studiu.  Sledovat u nás můžete i to, jak se z nějakého Evropana stává miliardář  - losování Eurojackpotu, přesněji řečeno přímý přenos z Helsinek, vysíláme každý pátek mezi osmou a devátou.

Do budovy Sazky se dostanete jednoduše – jsme na adrese K Žižkovu 851, Praha 9, 190 93. Pokud pojedete autobusem, zastávka se jmenuje taktéž „K Žižkovu“, a dovezou vás sem linky 136, 177, 183 a 195. Pokud raději jezdíte autem, můžete ho po dobu vysílání nechat na našem parkovišti.

Určitě si vzpomenete, že dříve při slosování, když moderátor řekl ,,Za dohledu státního dozoru a notáře…..“, byl na tyto dva lidi záběr kamery. Teď už se takový záběr nepoužívá. Je to proto, že při slosování jde opravdu o velké peníze, a my nechceme ohrozit bezpečnost našich spolupracovníků. Na losování dohlíží notář a nově může být přítomen i zástupce Celní správy. Právě vy se ale můžete sami přesvědčit, že ve studiu opravdu jsou. Sedí 3 metry od losovacího zařízení.

Kromě toho také uvidíte úplně celý průběh losování. Začíná to trezorem – tam se vybere sada míčků, která se ten den na losování použije. Kufříků je osm, v každém jedna sada. Není asi potřeba zdůrazňovat, že i míčky jsou pravidelně kontrolovány, jestli je osudí nijak nepoškodilo. Když sada proběhne slosovacím „bubnem“ stokrát, musí se převážit za dozoru notáře na speciálních váhách. To aby se dokázalo, že všechny míčky mají stejnou šanci vyhoupnout se na výherní pozici.

A po shlédnutí celého procesu (a ověření, že vše řídí náhoda) od nás navíc dostanete malou pozornost – plakát s legendárním českým hokejistou Jaromírem Jágrem. Samo sebou, že vlastnoručně podepsaný.

 

 

Přečtěte si také