SAZKA reportér: Mistr světa Daniel Vencl vyhrává v ringu i v životě

Své sny si každý den plní profesionální boxer a trenér v jednom Daniel Vencl. V Poděbradech ke sportu vede malé i dospělé a do toho vyhrával jeden zápas za druhým. „Za své sny je potřeba bojovat,” říká sympatický sportovec. „Pokud vydržíte, brzy začnete sklízet ovoce.”
 

Přečtěte si také: Prodavač roztrhl tiket s výhrou 1,7 miliardy

Dopoledne hodina a půl ve fitness, odpoledne stejná doba v ringu. Tak vypadá boxerská příprava dvojnásobného mistra světa Daniela Vencla. Trénink nejčastěji absolvuje ve svém klubu Boxing Poděbrady, kde se také věnuje tréninku dětí i dospělých.
 

Vlastní klub i dvojitý titul mistra světa organizace GBF

inp_600x500.jpg


„Zásadní zlom pro mě přišel v roce 2004, kdy jsem si splnil hned dvě svá velká přání,” začíná vyprávět sympatický boxer. „Jednak jsem se přestěhoval do milovaných Poděbrad, o kterých jsem dlouho snil, a jednak jsem založil vlastní boxerský klub.”

Boxu se věnuje už sedmadvacet let. Začínal jako amatér, za svou profesionální kariéru, která trvá od roku 2015, si pak hned dvakrát nasadil nejprestižnější pás mistra světa. 

Hráčem ale Daniel Vencl není jen v ringu nebo ve svém boxerském klubu, rád totiž hraje i v soukromí. „Sem tam si koupím nějaký ten los, v rodině si je rádi dáváme jako dárky třeba o Vánocích,” říká Daniel. A dodává, že poměrně často i vyhrávají a téměř vždycky se jim peníze za losy také vrátí.
 

Daniel má štěstí ve hře i v lásce

V poslední době si Daniel Vencl vsadí i číselnou hru, nejčastěji je to Sportka. Jak nám prozradil, je to hlavně díky jeho známé, která spolu s rodiči vyhrála několik milionů korun. On sám zatím takové štěstí neměl, jak ale říká, ví přesně, proč tomu tak je - štěstěna je k němu víc než štědrá ve všech ostatních ohledech. 

„Vždycky jsem se chtěl profesionálně živit boxem, což se mi povedlo a v ringu se mi také celkem daří,” usmívá se sportovec. „Navíc mám nádherné děti a štěstí v lásce, takže co víc bych si měl přát?” uzavírá profesionální boxer Daniel Vencl.
 

Přečtěte si rozhovor s Danielem Venclem

Danielův boxerský klub podporuje i společnost Sazka. Boxing Poděbrady je mimo jiné zařazen i do největší databáze sportovišť a sportovních akcí v Česku s názvem Sport v okolí. Více o klubu si můžete přečíst na tomto odkazu.

Přečtěte si také