Pohádkové výhry Eurojackpotu i v Česku
Do České republiky přichází miliardářská loterie Eurojackpot s garantovaným jackpotem 10 milionů Eur. Už od 4. října tak budete moci býti ve hře o nejvyšší výhry v tuzemské historii!

Eurojackpot je nová loterie, s největšími výhrami na trhu. V této miliardářské loterii se hraje o více peněz, než si dokážete představit. Minimální výše Jackpotu zde dosahuje 10 milionů eur (v závislosti na aktuálním kurzu zhruba 278 000 000 korun), maximální pak závratných 90 milionů eur (více než 2,5 miliardy korun).

Jak hrát o závratný Eurojackpot?

V miliardářské loterii Eurojackpot stačí vyplnit sázenku a tipnout celkem 7 čísel. Jedna sázka (jeden sloupec) do hry Eurojackpot stojí 60 korun, přičemž tipujete 5 čísel z 50 a 2 z 10. Na jedné sázence je možnost vsadit maximálně 6 sloupců. Ve hře Eurojackpot není podmínkou mít vsazený plný tiket, nicméně čím víc sloupců vsadíte, tím se zvyšuje vaše šance na výhru pohádkového Jackpotu (minimálně 10 milionů eur). Předplatné lze zaplatit až na 6 slosování dopředu.

Losování Eurojackpotu probíhá každý pátek mezi 20:00 a 21:00 ve finských Helsinkách. Losování je možné vidět na stránkách www.sazka.cz v pátek po slosování. Výsledky budou k dispozici i na webových stránkách Sazky, tikety si budou moct lidé zkontrolovat také v aplikaci Sazky nebo na terminálech.

V doplňkové hře Extra 6 vyhrává už jedno správné číslo

Společně s Eurojackpotem můžete hrát i doplňkovou hru Extra 6, která se hraje na stejném principu jako Šance u Sportky. Do hry jde tedy šestimístný kód (výrobní číslo) sázenky. Cena účasti v doplňkové hře Extra 6 činí 40 Kč, výhry jsou přitom pevně dané podle následující tabulky, počítají se uhodnutá čísla od konce:

Všech 6 čísel

2 000 000 Kč

5 čísel

200 000 Kč

4 čísla

20 000 Kč

3 čísla

2 000 Kč

2 čísla

200 Kč

1 číslo

120 Kč

Na výhry jde polovina vkladů z víc než 15 zemí, rekord drží Finsko

Miliardářská loterie Eurojackpot je sdílená ve více než 15 zemích, na výhry se tedy skládají sázející ve všech z nich. Mezi výherce je přerozdělena celkem polovina všech vkladů a právě díky vysokému celkovému počtu obyvatel v těchto státech (více než 260 milionů) je možno hrát o stamilionové až miliardové částky. Výhra bude přepočítána podle aktuálního kurzu platného v den losování, Češi tak obdrží částky v korunách.

Nejvyšší výhry Eurojackpotu zatím padly ve Finsku. Ta první v přepočtu skoro 1,7 miliardy korun, druhá přes 1,5 miliardy a třetí a čtvrtá pak v Německu. Ve Slovinsku, které má jen přibližně o polovinu víc obyvatel než Praha, už Jackpot padl od roku 2012 dokonce dvakrát.

 

 

Přečtěte si také