Eurojackpot vyhrál Čech!
Sázející z České republiky vyhrál 2,466 miliardy korun! Jde o nejvyšší tuzemskou výhru v historii a zároveň nejvyšší výhru v evropské loterii Eurojackpot!

Vylosovaná čísla miliardové výhry jsou: 38  12  14  46  18 / 9 10

 „Jakmile se výherce přihlásí a my ověříme jeho výherní sázenku, do 60 dní převedeme celou částku na jeho účet. Výhry v České republice nepodléhají zdanění, výherce tedy obdrží celou částku,“ dodává Václav Friedmann.

Česká republika, která do Eurojackpotu vstoupila teprve vloni, se dnešním dnem nesmazatelně zapsala do historických tabulek výher.  Sesadila tak Finsko, kde si loni v záři připsal nejvyšší výhru zhruba 1,7 miliardy korun tamní výherce.  Třetí nejvyšší výhru 1,61 miliardy korun si odnesl hráč z Německa.

Loterie Eurojackpot  je v současné době provozována na území šestnácti evropských států (Holandsko, Německo, Itálie, Dánsko, Finsko, Estonsko Slovinsko, Španělsko, Chorvatsko, Island, Lotyško, Litva, Norsko, Švédsko, Česká republika a Maďarsko). Minimální výše sdíleného jackpotu je 10 mil.eur, maximální 90 mil. eur.

V České republice jsou výhry vypláceny v českých korunách a jejich výše je dána aktuálním kurzem v den losování Eurojackpotu.

Přečtěte si také