Do obchodu jel pro psí pamlsky, odvezl si tiket s výhrou 226 milionů

Původně to měla být jen cesta pro pamlsky pro jeho čtyřnohého kamaráda Bootsyho. Američan si ale nakonec z obchodu odvezl i stírací los, na který vyhrál hlavní cenu 10 milionů dolarů, tedy v přepočtu 226 milionů korun.
 

Přečtěte si také: Poprvé si zahrála online, už za 15 minut byla bohatší o 400 tisíc

Že je náš život s domácími mazlíčky o mnoho lepší než bez nich, nemůže být nejmenších pochyb. Díky nim se zbavujeme stresu, víc se smějeme a pokud jde konkrétně o psy, jsme také mnohem zdravější, protože se víc hýbeme. Americký pes Bootsy je ale mimořádný ještě v tom, že svým majitelům přinesl i pohádkové bohatství.

Jeho pán, třiasedmdesátiletý Dale Farrand ten den podle svých slov už ven jít nechtěl. Pak ale zjistil, že jeho psovi Bootsymu došly pamlsky, a tak sedl do auta a vydal se na nákup.
 

Koupil psí pamlsky a stírací los k tomu

V nedalekém farmářském obchodě pejskovi pořídil sušené maso a při placení si všiml, že je u kasy i vějíř stíracích losů s názvem Cash Spectacular. Jeden z nich si nakonec vybral, a to i přesto, že nestál zrovna málo, v přepočtu bezmála 680 korun. 

„Řekl jsem si, že když dělám radost Bootsymu, udělám protentokrát radost i sobě,” popsal zástupcům loterní společnosti New York Lottery, od kterých si pár dní nato přebíral výhru.

Jen co přišel zpátky do auta, vytáhl z peněženky minci a začal stírat. „Když jsem zjistil, že jsem vyhrál tolik peněz, začal jsem se šíleně třást, takže jsem vůbec nemohl řídit,” smál se senior, který s manželkou a Bootsym žije ve městě Fort Edward ve státě Washington.

Po pár minutách se uklidnil natolik, že dokázal nastartovat motor a dojet domů, aby mohl los ukázat manželce. „Pořád jsem se ještě trochu klepal, tak jsem jenom stáhl okénko a poprosil ji, aby tiket také zkontrolovala, že to nemůže být pravda,” pokračuje v popisu Dale Farrand.
 

Odteď bude mít Bootsy pamlsků dostatek

„Potom, co se ale žena na tiket pořádně podívala, začala řvát jako divá, takže jsem pomalu začal věřit, že jsme těch deset milionů dolarů opravdu vyhráli,” smál se americký loterijní milionář.

O tom, jak s výhrou naloží, mají Dale i jeho manželka naprosto jasno. Část půjde na splacení hypotéky, část věnují svým dětem a vnoučatům. Za zbytek si pak budou užívat spokojeného důchodu. 

Dostane se ale i na jejich čtyřnohého společníka, který za to všechno tak trochu „může”. Jisté tak je, že Bootsy bude mít odteď těch nejlepších pamlsků víc než dost.
 

Miliony můžete na losy vyhrát i v Česku

Nejen ve Spojených státech, ale i v Česku se ve stíracích losech vyhrávají miliony. V obou zemích přitom platí, že čím je los dražší, tím vyšší výhru na něm můžete trefit. Největší trefu uděláte s Brilianty, kde si můžete setřít až 15 milionů korun. 

O skutečně šťavnaté výhry si ale můžete zahrát i na internetu - třeba Mega rentiér nabízí měsíční rentu 100 tisíc na dobu pěti let, tedy dohromady 6 milionů korun. Mega rentiéra i další online losy od Sazky najdete na tomto odkazu.

Autor fotografie: Angela Litvin, Unsplash

Přečtěte si také