Desetitisíce se vám můžou válet i ve skříni

Třeba máte ve skříni, ve sklepě nebo na půdě skutečné skvosty, aniž to tušíte. Co všechno a za kolik se dá prodat? Za staré desky můžete utržit desetitisíce korun, ale i za zdánlivé hlouposti dostanete pár tisícovek.

Přečtěte si také: Vsadil si „za minutu dvanáct” a vyhrál 30 milionů

Opravdový poklad se může skrývat třeba v otcově sbírce gramofonových desek. Samozřejmě záleží na tom, o jaké jde interprety a v jaké jsou desky kvalitě, ale pokud budete mít štěstí, slušná suma vás nemine. Příklad za všechny. Za album Davida Bowieho z roku 1974 Diamond Dogs byste mohli dostat skoro osmdesát tisíc, tedy pokud vlastníte zrovna kousek v originálním obalu. 
 

lunchboxes_600x500.jpg


Pokud u vás v rodině nemáte žádného fanouška hudby, nevadí. Možná se vaše maminka vyžívala v tom, dávat vám s sebou do školy svačiny. A i takové boxy na jídlo můžou mít cenu. Ať už je na nich zobrazeno cokoli – výjev z vašeho oblíbeného filmu (jednu domu letěl mimozemšťan E.T.), populární hudební kapela či postavy ze známého televizního seriálu. 

Pokud doma něco takového najdete, můžete vydělat přes dva tisíce korun. Rekordmanem je box na oběd s Beatles, zájemce za něj dal v přepočtu skoro devět tisíc korun.
 

typewriters_600x500.jpg


Pamatujete si na psací stroje? Taková ta věc, do které se mlátilo prsty velkou silou, a když se tam daly kopíráky obráceně, byli jste v háji. Věc, kterou měl v domácnosti dřív každý, takže tady je velká šance. Opravdu staré kousky se dají prodat za víc než dvacet tisíc korun. 

A ještě čtvrtý tip pro případ, že doma žádné staré harampádí nemáte. Získat nejen tisíce, ale i miliony můžete hned několikrát týdně díky Sportce. A protože si ji vsadit můžete i online na tomto odkazu, pro svůj tiket už do trafiky nikdy chodit nemusíte.

Přečtěte si také