Bill Gates radí, jak vydělat miliardy

Miliardář Bill Gates to prostě umí. Vzhledem k tomu, kolik peněz dokázal vydělat, není divu, že si jeho rady berou k srdci lidé po celém světě. Nedávno dostal zajímavou otázku: „Co byste v současném věku poradil devatenáctiletému Billu Gatesovi?“ Schválně, tipněte si.


Přečtěte si také: 34 milionů ze Sportky zajistí výherci bezstarostný důchod

Úspěšný byznysmen musí splňovat hned několik předpokladů. Jedním z nich je bezpochyby chytrost. Právě tady se ale prý Gates v mládí mýlil. 

„Inteligence není pro byznys zas až tak důležitá, jak jsem si v mládí myslel. Rozhodně to není jediná věc důležitá pro to, abyste uspěli v tom, co děláte,“ řekl Gates. 

Sám sobě by prý taky doporučil, aby se ještě před čtyřicítkou podíval do rozvojových zemí, to je podle něj neocenitelná zkušenost. „Ale nejsem si jistý, že jde někomu takto radit. Já jsem taky z některých svých názorů prostě vyrostl,“ dodává zakladatel Microsoftu.
 

Hlavní rada zní: nic nekomplikujte

Přesto Gates při podobných debatách rád mluví o svém příteli, dalším miliardáři Warrenu Buffettovi. Od něj se prý naučil „dělat věci jednoduše“. A začíná to už u Buffettova diáře – je jednoduchý, žádné složitosti. 

Podobně to má i při uzavírání byznysu. „Pokud chcete, aby Warren investoval do vašeho byznysu, nesmíte na něj komplikovaně. Stačí mu znát pár zásadních faktů a čísel. Má neuvěřitelný čich na byznys, dokáže hravě odhadnout potenciál dané společnosti,“ popisuje Buffettovy praktiky Gates. 
 

Člověk nemusí být Einstein, aby rozjel slušný byznys

Když to shrneme, není to zas tak složité. Nemusíte být Einstein, abyste rozjeli slušný byznys.  A až se to podaří, je dobré věci zbytečně nekomplikovat.

Ať už nějaký ten nápad za miliony máte, anebo ne, koruna navíc, abyste rozjeli své podnikání anebo si přilepšili ke svému příjmu, se vždycky hodí. A co kdybyste vyhráli 5 milionů hned a k tomu ještě rentu 100 tisíc měsíčně na krásných 5 let? 

Přesně to nabízí stírací los Mega rentiér. Tak si pro něj třeba zajděte do trafiky anebo si o něm přečtěte všechno, co vás zajímá, na tomto odkazu.

Přečtěte si také