Aligátoří zuby i kočičí oko. 5 symbolů, které po světě nosí štěstí

Ať už jste pověrčiví, nebo ne, jsme si jistí, že nějaký ten talisman pro štěstí máte i vy. Kdybyste se ale zeptali lidí z jiných zemí či kontinentů, co nosí štěstí, jejich odpovědi by vás nejspíš překvapily.
 

Přečtěte si také: Klikař roku? Australan vyhrál v jednom týdnu dvakrát

Ochraňují před zlými silami, nosí štěstí, krásu, zdraví i peníze nebo zajišťují plodnost. Mnoho z těchto symbolů pochází z Asie, kde jsou v pověrčivosti mistry, překvapivé talismany jsme ale našli i na severu Evropy nebo v Americe. Které to jsou?
 

Žaludy

Zaludy_600x500.jpg


Zatímco u nás nosí štěstí kaštany, v severské mytologii měly podobný význam žaludy. Vikingové věřili, že pokud si ho položí na okno, ochrání jejich domov před bouřkou a blesky. 

Vikingové byli přesvědčeni, že na sebe duby přebírají hněv severského boha Thora, který se projevuje právě hromy, blesky a bouřkami. Důvod je celkem prozaický: duby, na kterých žaludy rostou, velmi často dosahují úctyhodné výšky, a tak do nich také blesky často udeří.
 

Cvrčci

Cvrcek.jpg


Někdo považuje cvčky za vybranou delikatesu, jiní by jim ani tykadýlko nezkřivili, a to zejména v Asii a mezi původními obyvateli Ameriky. Ti totiž věří, že pokud třeba i náhodou zabijete cvrčka, můžete si být jisti, že vás nemine obrovské neštěstí.

V některých asijských kulturách jsou pak cvrčci považováni za ochranitele domovů. Že je všechno v pořádku, poznáte tak, že cvrkají. Zbystřete ale ve chvíli, kdy přestanou, je totiž skoro jisté, že se blíží nebezpečí.
 

Aligátoří zuby

aligator_600x500.jpg


Zuby z obávaných ještěrů na krku nenosil jen krokodýl Dundee nebo rozevlátí kalifornští surfaři. Některé kmeny v Africe věří, že jim přinesou štěstí v sázkách a zajistí skutečné bohatství. 

Až tedy příště potkáte aligátora, určitě se ho nezapomeňte zeptat, jestli by vám aspoň jeden zub neposkytl.
 

Králičí tlapka

kralici_noha_600x500.jpg


Na symboliku štěstí v souvislosti s králičími tlapkami si možná pamatujete od svých babiček. Co vám ale možná neřekly, je fakt, že štěstí přinášejí pouze tlapky zadní. 

Díky nadstandardním reprodukčním schopnostem králíků jsou tlapky považovány za symbol plodnosti. Pokud tedy s partnerkou nebo partnerem plánujete nový přírůstek do rodiny, zadní králičí tlapka by vám k brzkému očekávání měla podle babských rad zaručeně dopomoct.
 

Kočičí oko

oko_600x500.jpg


Nebojte, teď vás nebudeme navádět, abyste ze svého domácího mazlíčka udělali piráta z Karibiku. Jako kočičí oko se totiž označují vzácné kameny, které jsou většinou zbarvené do zelena. 

Kočičí oči ochraňují před vším zlým, zajišťují krásu a mladistvý vzhled a v Asii je u sebe často nosí i hráči. Ty nejen ochraňují prohrou, dokonce ale prý zvyšují šanci na výhru a vábí k vám peníze.

Ať už svůj šťastný symbol máte, nebo ne, miliony ve Sportce můžete vyhrát jen tehdy, když si vsadíte. A jestli se vám pro tiket nechce nikam chodit, udělat to můžete pohodlně online ze svého domova na tomto odkazu

Přečtěte si také